Reisverzekering lange periode

Een reisverzekering afsluiten behoort bij de voorbereiding van je reis. Je kunt het de dag van vertrek telefonisch een reisverzekering afsluiten bij je eigen bank. Wil je toch zeker weten dat je een goedkope reisverzekering afsluit, begin dan op tijd met orienteren. Er zijn verschillende websites die online reisverzekeringen vergelijken.

Als je langer dan 6 maanden op reis gaat, dan voldoet een normale reisverzekering niet. Ook als je stage gaat lopen of studeren, moet je een speciale reisverzekering afsluiten. In sommige gevallen worden je ziektekosten ook gedekt. Je hoeft dan ziektekostenverzekering in Nederland meer te hebben. Er zijn hiervoor meerdere opties bij verschillende verzekeringsmaatschappijen:

JoHo Special ISIS

– Reisverzekering tot 4 jaar aaneengesloten verblijf in het buitenland te verzekeren
– Jaarlijks tot 3 tussentijdse bezoeken aan Nederland meeverzekerd, inclusief dekking avontuurlijke sporten en hoge bagagedekking.

Globetrotter Reisverzekering van Mondial Assistance

– Reisverzekering tot 2 jaar aaneengesloten verblijf in het buitenland te verzekeren
– In totaal 1 tussentijds bezoek aan Nederland meeverzekerd.

Lang op Reis verzekering Europeesche

– Reisverzekering tot 2 jaar aaneengesloten verblijf in het buitenland te verzekeren
– Inclusief (max. 21 dagen totaal) tussentijds(e) bezoek(en) aan Nederland gedekt
– Meest uitgebreide dekking extreme sporten.

Tips bij afsluiten van een reisverzekering:

1. Bekijk de de polisvoorwaarden goed. Soms lijkt een reisverzekering goedkoop, maar wordt er bijvoorbeeld maar tot een maximum bedrag vergoed.
2. Als je langer op reis gaat (meer dan een paar weken) is en doorlopende reisverzekering vaak veel goedkoper

Kosten reisverzekering

De kosten voor een doorlopende reisverzekering zijn afhankelijk van de gekozen dekkingen. Zo kan je een werelddekking of een extreme sporten dekking nemen bij je reisverzekering. Daar valt bijvoorbeeld duiken onder.

Voorbeeld berekening reisverzekering

Situatie: je gaat 6 maanden naar Australie waar je onder andere gaat duiken. Je hebt een digitale camera, ipad en mobiele telefoon mee aan waardevolle spullen. Je wilt je verzekeren tegen ongevallen en medische hulp.

Kosten reisverzekering: tussen de 65 euro en de 100 euro per jaar